غده ی تیموس
- ارسال شده توسط نگین اصغری
- دسته بندی ارگان های توراکس, توراکس
- تاریخ سپتامبر 15, 2019
- نظرات 0 نظر
غده ی تیموس ارگانی صورتی رنگ و لنفی لوبوله واقع در حفره ی توراسیک و گردن است. در بالغین در توسعه ی سیستم ایمنی نقش دارد. پس از بلوغ سایز آن کوچک شده و با چربی جایگزین می شود.
از نظر جنین شناسی غده ی تیموس از پاچ حلقی سوم مشتق شده است.
در این مقاله به آناتومی غده ی تیموس، ساختار، موقعیت و عروق آن می پردازیم.
ساختار آناتومیکی
غده ی تیموس دارای شکل مسطح نامتقارن با ساختاری لوبولار است. لوبول ها از یک سری فولیکول ها تشکیل شده اند که شامل اجزاء مدولاری و کورتیکال هستند.
- بخش کورتیکال: در هر فولیکول به صورت محیطی واقع شده است. عمدتا از لنفوسیت ها تشکیل شده و با سلول های رتیکولار اپی تلیال ساپورت شده است.
- بخش مدولار: در هر فولیکول به صورت مرکزی واقع شده است. شامل لنفوسیت های کمتری از کورتکس است و تعداد سلول های اپی تلیال بیشتری دارد. جسمک های هاسال نیز وجود دارند. ردیف های متمرکزی هم از سلول های رتیکولار اپی تلیال وجود دارد که عملکرد آن ها نامشخص است.
موقعیت
این غده عمدتا در قسمت مدیاستینوم فوقانی توراکس و خلف مانوبریوم قرار دارد با این وجود، در بعضی افراد می تواند به طور فوقانی تا گردن (تا جایی که به غده ی تیروئید می رسد) و به طور تحتانی تا مدیاستینوم قدامی (تا جایی که به فیبروز پریکارد می رسد) توسعه یابد.
عروق
غده ی تیموس از طریق شریان های بین دنده ای قدامی و شاخه های کوچکی از شریان های توراسیک داخلی خونرسانی می شود. خون های وریدی به براکیوسفالیک چپ و ورید های توراسیک داخلی تخلیه می شوند.
نکات بالینی
سندروم DiGeorge
یک سندروم ژنتیکی است که به علت حذف بخشی از کروموزوم 22 ایجاد می شود. یافته های بالینی بین افراد بسیار متفاوت است. رایج ترین علایم این سندروم شامل موارد زیر است:
- بیماری های مادرزادی قلب
- قیافه ی غیر عادی
- آپلازی وابسته به تیموس
- کام شکاف دار
- هیپوتیروئیدیسم
افرادی که فاقد تیموس یا تیموس آپلاستیک دارند به دلیل نداشتن سیستم ایمنی توسعه یافته مستعد عفونت های مکرر هستند.
اشتراک گذاری این مطلب
برچسب:ارگان های توراکس
ممکن است همچنین دوست داشته باشید
عروق قلب
تمامی اعضای بدن باید از طریق سیستم گردش خون با مواد مغذی و اکسیژن تامین شوند و قلب هم از این امر استثنا نیست. سیستم گردش کرونری (coronary circulation) به عروقی اطلاق می شود که خون را به قلب رسانده …
دریچه های قلب
ساختار هایی هستند که باعث می شوند جریان خون یک طرفه شود. دریچه ها از بافت پیوندی و اندوکاردیوم (داخلی ترین لایه ی قلب) تشکیل شده اند. قلب 4 دریچه دارد که به 2 گروه تقسیم می شوند: دریچه های …
پریکاردیوم
اگر قلب را یک پرتقال در نظر بگیریم پریکاردیوم پوست آن خواهد بود. پریکاردیوم کیسه فیبروسروزی می باشد که حاوی مایع بوده و بدنه عضلانی قلب و منشا عروق بزرگ (آئورت، شریان ریوی، وریدهای ریوی و وناکاوای فوقانی و تحتانی) را …