استخوان رادیوس
- ارسال شده توسط مهدی محتشمی
- دسته بندی استخوان های اندام فوقانی, اندام فوقانی
- تاریخ اکتبر 27, 2019
- نظرات 0 نظر
رادیوس استخوانی دراز در ناحیه ساعد می باشد. این استخوان به صورت موازی و در کنار اولنا، دومین استخوان ساعد امتداد می یابد. رادیوس به منظور ایجاد حرکت، حول محور استخوان اولنا، در مفاصل رادیواولنار پروگزیمال و دیستال می چرخد.
رادیوس در چهار ناحیه مفصل می شود:
- مفصل آرنج: بخشی از این مفصل به وسیله متصل شدن سر رادیوس و کاپیتولوم استخوان هومروس تشکیل می شود.
- مفصل رادیواولنار پروگزیمال: مفصلی بین سر رادیوس و بریدگی رادیال استخوان اولنا
- مفصل مچ: مفصلی بین انتهای دیستال رادیوس و استخوان های مچ دست
- مفصل رادیواولنار دیستال: مفصلی بین بریدگی اولنار استخوان رادیوس و سر استخوان اولنا
در این مقاله ما نگاهی به لندمارک های استخوانی و ویژگیهای استئولوژیکی رادیوس خواهیم داشت.
ناحیه پروگزیمال رادیوس
انتهای پروگزیمال رادیوس در دو قسمت آرنج و مفصل رادیواولنار پروگزیمال مفصلی می شود.
لندمارکهای استخوانی مهم شامل سر، گردن و توبروزیته رادیال می باشد:
- سر رادیوس: یک ساختار صفحه مانند با سطح مفصلی مقعر. در سمت مدیال، یعنی محلی که در تشکیل مفصل رادیواولنار پروگزیمال شرکت می کند،ضخیم تر است.
- گردن: ناحیه ای باریک شده از استخوان که بین سر رادیوس و توبروزیته رادیال امتداد یافته است.
- توبروزیته رادیال: یک برجستگی استخوانی که محلی را برای اتصال عضله بایسپس براکی مهیا می کند.
تنه رادیوس
قطر تنه رادیوس همچنان که به سمت دیستال حرکت میکنیم، افزایش می یابد. همانند استخوان اولنا ولی بیشتر از آن، مثلثی شکل است که سه کنار و سه سطح دارد.
در قسمت میانی سطح لترال یک ضخیم شدگی کوچک برای اتصال عضله پروناتور ترس وجود دارد.
ناحیه دیستال رادیوس
در ناحیه دیستال ، تنه رادیوس برای تشکیل انتهای مربعی شکل گسترش می یابد. کنار لترال رادیوس در قسمت دیستال آن دارای برجستگی به نام زائده استیلوئید می باشد. در سطح مدیال ، یک فرورفتگی به نام بریدگی اولنار وجود دارد که با سر استخوان اولنا تشکیل مفصل رادیواولنار دیستال را می دهند.
سطح دیستال رادیوس دو رویه مفصلی دارد، یکی برای مفصل شدن با استخوان اسکافوئید و دیگری برای مفصل شدن با استخوان لونیت که هر دو جزو استخوانهای مچ دست می باشند. این مفاصل بخشی از مفصل مچ دست را تشکیل می دهد.
نکات بالینی
شکستگی های شایع رادیوس
ساعد یک ناحیه شایع برای شکستگی های استخوانی می باشد. در این جا، ما نگاهی به انواع شکستگی های شایع که مربوط به رادیوس هستند، خواهیم داشت:
- شکستگی Colles: شایعترین شکستگی استخوان رادیوس می باشد که هنگام افتادن با دستانی باز و مچ اکستند شده به روی زمین رخ می دهد، که در نتیجه منجر به شکستگی دیستال رادیوس می شود. ساختارهایی که در دیستال شکستگی قرار دارند (مچ و دست) به سمت سطح دورسوم (پشت) دست جابجا می شوند. این گونه شکستگی حالتی را ایجاد می کند که به دفورمیتی چنگال شام (dinner fork deformity) معروف است.
- شکستگی های سر رادیوس: این شکستگی مشخصاً به دنبال افتادن با دستان باز رخ می دهد. فشار وارده به سر رادیوس که به سمت کاپیتولوم هومروس است، موجب این شکستگی میشود.
- شکستگی Smith: شکستگی که به وسیله افتادن به روی پشت دست (مچ دست در حالت فلکشن) رخ میدهد. این شکستگی برعکس شکستگی Colles می باشد؛ چرا که قطعات دیستال شکستگی به سمت ولار (کف) دست جا به جا می شود.
رادیوس و اولنا به وسیله غشای بین استخوانی به همدیگر متصل می شود. نیروی ترومای وارده به هر یک از استخوانها میتواند به دیگری به وسیله این غشا منتقل شود. بنابراین ، شکستگیهای هر دو استخوان ساعد دور از انتظار نیست.
دو نوع کلاسیک شکستگی وجود دارد:
- شکستگی Monteggia: معمولاً به وسیله نیرویی که به پشت اولنا وارد می شود، رخ می دهد. قسمت پروگزیمال تنه اولنا دچار شکستگی شده و سر رادیوس به سمت قدام آرنج جابجا می شود.
- شکستگی Galeazzi: یک شکستگی در ناحیه دیستال رادیوس با جابجایی سر اولنا در مفصل رادیواولنار دیستال می باشد.
در مورد استخوان اولنا و شکستگی هایش بیشتر بدانید.
اشتراک گذاری این مطلب
برچسب:استخوان های اندام فوقانی
ممکن است همچنین دوست داشته باشید
استخوان های دست: کارپال، متاکارپال و فلانکس
استخوانهای دست وظیفه حمایت از بافت نرم را برعهده دارد و امکان حرکت و انعطاف پذیری این بافت را فراهم می کند. این استخوان ها به سه بخش تقسیم می شوند: استخوان های کارپال (مچ): «پروگزیمال ترین بخش»، مجموعه ای …
استخوان اولنا
اولنا استخوانی دراز است که در ناحیه ساعد واقع شده است. در قسمت مدیال به صورت موازی با استخوان رادیوس (دومین استخوان ساعد) قرار گرفته است. اولنا به عنوان استخوان تثبیت کننده عمل می کند و با چرخش به همراه …
استخوان هومروس
هومروس استخوان دراز اندام فوقانی می باشد که از شانه به سمت آرنج امتداد یافته است. قسمت پروگزیمال هومروس با حفره گلنوئید استخوان کتف مفصل گلنوهومرال را تشکیل می دهد. و قسمت دیستال آن در مفصل آرنج با سر استخوان …