کانال اداکتور
- ارسال شده توسط مهدی محتشمی
- دسته بندی اندام تحتانی, ناحیه های اندام تحتانی
- تاریخ سپتامبر 24, 2019
- نظرات 0 نظر
کانال اداکتور (یا کانال هانتر یا کانال ساب سارتوریال)، یک تونل مخروطی باریک واقع در ران می باشد.
تقریباً ۱۵ سانتیمتر طول دارد و از راس مثلث فمورال به سمت شکافِ اداکتورِ عضله یِ اداکتور مگنوس امتداد یافته است. این کانال به عنوان گذرگاهی برای ساختار هایی است که بین قسمت قدامی ران و خلف ساق عبور می کنند.
در این مقاله ما نگاهی به آناتومی کانال اداکتور، مرز ها و اجزای آن خواهیم داشت.
مرز ها
کانال اداکتور به وسیله ساختار های عضلانی مرزبندی شده است:
- آنترومدیال: سارتوریوس
- لترال: واستوس مدیالیس
- خلف: اداکتور لونگوس و اداکتور مگنوس
کانال اداکتور از مثلث فمورال به سمت شکاف اداکتور (شکافی بین اداکتور و اتصالات همسترینگ عضله ی اداکتور مگنوس) امتداد می یابد.
محتویات
کانال اداکتور شریان فمورال، ورید فمورال (در خلف شریان)، عصب واستوس مدیالیس و عصب صافنوس(بزرگترین شاخه زیر جلدی عصب فمورال) را از خود عبور می دهد.
از جایی که شریان و ورید فمورال از کانال خارج می شوند، به ترتیب شریان و ورید پوپلیتئال (زانویی) نامیده می شوند.
نکات بالینی
بلوک کانال اداکتور
در بلوک کانال اداکتور، داروی بی حسی موضعی برای بلوک عصب صافنوس (به تنهایی یا به همراه عصب واستوس مدیالیس)، تزریق می شود.
این بلوک برای اعمال بی حسی در مداخلات درمانی که دیستال ران و فمور، زانو و قسمت مدیال ساق پا را در برمی گیرند، انجام می شود. عضله ی سارتوریوس و شریان فمورال به عنوان لندمارک های آناتومیکال برای پیدا کردن عصب صافنوس استفاده می شوند.
نکات بالینی
سندروم فشار کانال اداکتور
سندروم فشار کانال اداکتور بیانگر گرفتار شدن ساختار های نوروواسکولار داخل کانال اداکتور است. حالتی نادر که معمولا در اثر هیپرتروفی عضلات همجوار مانند واستوس مدیالیس رخ می دهد.
بیشتر در مردان جوانی که علایم لنگیدن به خاطر انسداد شریان فمورال (در اغلب موارد) و یا علایم نورولوژیک به خاطر گیر افتادن عصب صافنوس دارند، دیده می شود.
اشتراک گذاری این مطلب
برچسب:ناحیه های اندام تحتانی
ممکن است همچنین دوست داشته باشید
استخوان های پا: تارسال، متاتارسال و فالانژ ها
استخوان های پا برای بافت نرم حمایت مکانیکی ایجاد کرده و به پا کمک می کنند تا وزن بدن را زمان که فرد ایستاده، تحمل کند. استخوان های پا را می توان به 3 دسته تقسیم کرد: استخوان های تارسال: …
استخوان فیبولا (نازک نی)
فیبولا استخوانیست که در لترال استخوان تیبیا قرار گرفته است. اصلی ترین کار فیبولا ایجاد محلی است برای اتصال ماهیچه ها و نقشی در تحمل وزن بدن ندارد. فیبولا سه مفصل اصلی دارد: مفصل تیبیوفیبولار پروگزیمال: با کندیل لترال تیبیا …
استخوان تیبیا (درشت نی)
استخوان تیبیا یا همان درشت نی مهم ترین استخوان ساق پا می باشد. این استخوان بعد از فمور بزرگترین استخوان بدن بوده و نقش بسیار مهمی در حمل وزن کل بدن دارد. در این مقاله به آناتومی تیبیا، لندمارک های …